Winkelwagentje

Aanmelden

KWB gazette november 2018

Jaargang 9 – nummer 3

Wat is al voorbij?

De eerste kookles van vrijdag 28 september was onmiddellijk een (te groot?)succes. Met niet minder dan 22 inschrijvingen was het drummen geblazen in de keuken en rond het fornuis. Maar de gerechten waren echt lekker.

 

Over de kwaliteit van de mosselen die geserveerd werden op het mosselfestijn van 13 en 14 oktober bestaat geen discussie: superieur! Ook een opgestoken duim voor de koks: Maur, Maxime, Peter en Zan. En een dikke pluim voor organisator Jean-Michel.

 

Het klassiek concert van 19 oktober kon 16 leden bekoren. Anima Eterna bezorgde ons in het concertgebouw van Brugge een schitterend concert met een puike uitvoering van een aantal minder gekende symfonische werken van Mozart.

Wat staat komende maanden op het programma?

Op vrijdag 9 november gaat de tweede kookles door: dame en heren slijp nu al de messen, zoek je koksschort en bereid je voor op weeral een leuke avond kokkerellen. Benieuwd wat chef-kok Björn nu uit zijn muts tovert.

 

Op zondagmorgen 25 november kunnen de kinderen hun hart ophalen met 20 000 legoblokjes. Naast het bouwen kunnen ze ook met een aantal gezelschapsspelen aan de slag. Wie thuis nog speelgoed heeft dat niet meer gebruikt wordt, mag het die ochtend naar de parochiezaal brengen waar de helpers van de Sint het schenken voor de actie “een sint voor ieder kind”. We brengen het naar het centrum “de viertorre” die de kinderen van de minderbedeelden onder ons, er gelukkig mee maakt. Ook kinderkledij tot maat 128 mag je die morgen binnenbrengen.

 

Op zaterdag 8 december plaatsen we opnieuw kerstboompjes in het dorp aan gevels en in tuinen en brengen op die manier wat gezelligheid in de donkere winterdagen.

Tegen de feestdagen bereiden we ter gelegenheid van de warmste week van Studio Brussel een aantal feestsoepen. De opbrengst gaat naar de organisatie OVOK, een zelfhulpgroep voor ouders van een overleden kind. De inschrijvingsfolder vind je in de Raak of kan je downloaden van de website.

Varia.

De werkgroep van de zomerstart is al een aantal maal samen gekomen. Als er suggesties zijn stuur een mail of spreek iemand van het bestuur aan.

Er is nog altijd plaats voor volleybalspelers. Ook nieuwe bestuursleden zijn altijd welkom.

Wie zijn lidgeld ( 30 EURO) via overschrijving wil betalen kan dat op het rekeningnummer BE23 1030 4772 6391 van KWB Zandvoorde.