Winkelwagentje

Aanmelden

KWB gazette december 2018

Jaargang 9 – nummer 4

Alweer de laatste gazette van dit jaar. We sluiten 2019 af met een goed gevoel: veel geslaagde activiteiten, tevreden leden en bestuur en veel zin om er in 2019 het beste van te maken.

Wat is al voorbij?

Op vrijdag 9 november ging de tweede kookles door. Een Italiaans voorgerecht en een stevige wildcreatie voor de feestdagen stonden op het menu. Veel werk, maar leuk om te doen in groep.

Op zondagmorgen 25 november konden de kinderen hun hart ophalen met 20 000 legoblokjes. Als ze het bouwen beu waren, lag er nog een heel assortiment gezelschapsspelen voor hen klaar.

Ook de actie “een sint voor ieder kind” was opnieuw heel succesvol. Met twee afgeladen volle auto’s brachten we alles naar het centrum “de viertorre” in Oostende. Iedereen hartelijk bedankt voor de vrijgevigheid.

Wat staat komende maanden op het programma?

Op zaterdag 8 december plaatsen we opnieuw kerstboompjes in het dorp aan gevels en in tuinen en brengen op die manier wat gezelligheid in de donkere winterdagen.

Tegen de feestdagen bereiden we, ter gelegenheid van de warmste week van Studio Brussel, een aantal feestsoepen. Op maandag 24 december worden de bestellingen netjes aan huis gebracht of kan je ze zelf afhalen, klaar om op te warmen voor het kerstdiner. De opbrengst gaat naar de organisatie OVOK, een zelfhulpgroep voor ouders van een overleden kind. De inschrijvingsfolder vind je in de Raak of kan je hier downloaden van de website.

Eenmaal de kerst- en nieuwjaarsdagen voorbij, is het moment aangebroken om de kerstboom te droppen in de container op het kerkplein. Dit is maar een excuus om op vrijdag 4 januari samen met vrienden en kennissen tijdens de kerstboomverzameling te klinken op het nieuwe jaar.

Op vrijdagavond 18 januari gaat de derde kookles door.

Nieuwe activiteit: op vrijdagavond 25 januari is een bedrijfsbezoek bij pianobouwer Maene in Ruiselede gepland, een topbedrijf waar West-Vlaanderen terecht trots op mag zijn. Het bezoek duurt van 18.00u tot 22.00u. Het inschrijvingsformulier vind je in de Raak of kan je hier downloaden.

Varia.

Bij deze Raak zit ook een inschrijvingsfolder voor de uitstap naar Londen. Wil zo snel als mogelijk inschrijven zodat we alles kunnen vastleggen. Uitstel maakt het alleen (nog) duurder.

We verwelkomen twee nieuwe bestuursleden, nl Dominiek De Roo en Rebecca Gunst, die de primeur heeft om het eerste vrouwelijke bestuurslid te zijn van  kwb-zandvoorde. Allebei heel hartelijk welkom!