Winkelwagentje

Aanmelden

Gazette november 2013

 

Omdat de volledige redactie op reis was eind september, verscheen de gazette van oktober niet.

 

Wat is al voorbij?

Het werkjaar startte met een knaller van een nieuwe activiteit: op 21 september ging de theaterwandeling door. In groepjes werd op een korte wandeling geproefd van theater in al zijn verscheidenheid: comedy,poppenspel,muziek,…  Alle deelnemers waren even enthousiast!

De startavond van 28 september kende een bescheidener opkomst, maar het vorige bestuur werd met eenparigheid in zijn functie bevestigd. D.w.z Joeri Ameloot als voorzitter, Jan Warrot als ondervoorzitter, Bart Vandenabeele als secretaris en Daniël Vandenberghe als penningmeester.

 

Oktober was een smulmaand. Op kermiszaterdag 12 oktober schoven een kleine 160 mensen aan voor het stilaan traditionele mosselfestijn. Voor een prijsje kreeg je anderhalve kilogram mosselen en een portie frieten geserveerd. Niet mosseleters genoten van vol au vent en de kinderen van een heerlijke curryworst. Als naar gewoonte met veel enthousiasme door onze plaatselijke kookploeg klaargemaakt.

Een weekje later op zaterdag 19 oktober gingen we op huifkardaguitstap. In het heuvelland, op zoek naar oude volksspelen en de bijhorende ambiance. Dit alles geserveerd met lokale drankjes en gerechtjes.

Alsof we er niet genoeg van kregen, op vrijdag 25 oktober startte het kookatelier met de lessen, onder de onvolprezen leiding van chef Henri.

De kaarters zijn ondertussen volop aan de gang. In september trokken Magriet Gryson en Willy Ameloot aan het langste eind. Maar … het seizoen is nog lang!

 

Wat staat komende maanden op het programma?

 

In de maand november is er op donderdag 21 november een avond over de sociale media (deze activiteit is niet vermeld in ons programmaboekje). Wil je meer weten over Facebook,Twitter, Linkedin,… niet alleen het gebruik maar ook de eventuele gevaren ervan,dan is dit een niet te missen avond. De folder kan je hier downloaden.

Op vrijdag 29 november is er een degustatieavond met tips voor de komende feestdagen.

 

Op 7 december plaatsen we de kerstboompjes, waarvan de lichtjes ons dorp wat gezelliger maken in de donkere dagen. Een folder vind je hier.

 

 

Varia.

Onze secretaris Bart Vandenabeele werd voor de eerste keer grootvader van Tobe, zoon van Niek en Annelies. Proficiat aan opa,oma en de fiere ouders!

 

Binnenkort komt uw wijkmeester het lidgeld ophalen. Voor 25 euro (ongewijzigde prijs) ben je weer een jaar lid en geniet je van kortingen op onze activiteiten. Heb je suggesties voor activiteiten, hij is het ideale aanspreekpunt.

 

Het zetduiveltje speelde ons weeral parten. In het jaarprogrammaboekje staan 2 drukfouten:de wandeling voor gevorderden gaat door op zondag 25 mei ipv zaterdag 25 mei en het fin de saison is gepland op zondag 29 juni ipv zaterdag 29 juni.

 

Eén activiteiten dient nog toegevoegd te worden: op 26 april is er een mototocht.

 

Tuinliefhebbers, op 4 mei gaat de tweede plantenbeurs door, je kan nu al stekjes beginnen verzamelen.. Maak ook je vrienden warm voor ons initiatief.