Winkelwagentje

Aanmelden

KWB gazette januari 2016

Jaargang 6 – nummer 5

Voor 2016

wensen we jullie

een ster met helder licht

die jullie de weg wijst

naar warmte en gezelligheid

naar vrede en rust

naar al wat mooi is

en goed voor je hart.

Wat is al voorbij?

De proefavond van trappisten van vrijdag 27 november was een schot in de roos. De deskundige uitleg van Rita en Eddy leerde ons o.a. dat geldgebrek de aanzet was voor het brouwen, dat Nederlanders commerciëler ingesteld zijn dan wij Belgen (maar dat wisten we al langer). Het aanbod aan bieren was uitgebreid en de gezelligheid steeg met het aantal gedronken proefglazen.

Op zaterdag 5 december waren onze verschillende ploegen weerom enthousiast op weg om op meer dan honderd adressen kerstboompjes te leveren. Het aantal deelnemers stijgt gestaag maar er zijn nog veel plaatsen waar een gevel- of tuinboompje kan geplaatst worden.

De deelnemers die de schietstand in de Klokhofstraat bezochten op zaterdag 12 december zullen het zich zeker niet beklaagd hebben. Per 2 schutters was er een instructeur die hen leerde hoe veilig te vuren met pistool, revolver en geweer. Dat er dit keer met scherp geschoten werd maakte het allemaal nog indrukwekkender.

Bij de kaarters was Gabriël Van Dycke de winnaar van de maand. De volledige uitslag vind je op de website onder de rubriek kaartersnieuws.

Wat staat komende maanden op het programma?

Op vrijdagavond 8 januari worden de geplaatste kerstbomen terug opgehaald en         ’s avonds is er op het kerkplein de traditionele kerstboomverzameling. De plaats en het moment om vrienden en bekenden het allerbeste toe te wensen voor 2016. Dit kan uiteraard niet zonder een hapje en een drankje.

Op vrijdag 22 januari start de eerste les van het kookatelier. Voor het eerst in jaren zonder de gewaardeerde leiding van chef Henri. Meer dan 10 jaar heeft hij het beste van zichzelf gegeven om de  KWB  te leren koken. Dit jaar moet hij noodgedwongen forfait geven. Maar… we hebben chef Bjorn Lamberts  bereid gevonden om hem te vervangen. We kijken er alvast vol verwachting naar uit!

Afsluiten doen we met een nieuwe activiteit: het bouwen van een insectenhotel, dit op zondag 31 januari. Omdat o.a. het bijenbestand, dat zo nodig is voor de bestuiving van gewassen, sterk vermindert is het hoognodig dat we voor deze insecten iets doen. Deze activiteit richt zich zowel tot kinderen als tot volwassenen.

In de maand februari hebben we dan een van de hoogtepunten van onze werking: het tweejaarlijkse kamp, dit van donderdag 11 februari t.e.m. zondag 14 februari. Plaats en programma zijn nog geheim, maar de organisatoren kennende weten we dat er weer een hele waaier aan leuke activiteiten zal zijn.

Op donderdag 25 februari kom je te weten hoe je op een verantwoorde manier je rug kan sparen bij het tillen en heffen. Dit met een sessie “rug in beweging”

Meer info over al deze activiteiten vind je in de folders  bij de Raak of op de website.

Varia.

Het is nog vroeg, maar noteer alvast in je agenda  zaterdag 2 juli, de derde editie van zomerstart. De werkgroep is al een aantal keer bijeen geweest.

Nieuwsjes, vragen, voorstellen,… kunnen altijd naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. gestuurd worden.