Winkelwagentje

Aanmelden

KWB gazette maart 2016

Jaargang 6 – nummer 7

Wat is al voorbij?

Bij het bouwen van een insectenhotel op zondag 31 januari was er een mooie samenwerking te zien tussen (groot)ouder en (klein) kind. De papa’s, opa’s en oma’s hanteerden lijmpistool, boormachine, nietjesmachine en de kinderen vulden de hokjes met bamboestokjes, kurken, dennenappels, rietstengels, enz. Kortom een leuke bedrijvigheid. Achteraf poseerde iedereen fier als een gieter met zijn resultaat. Een dikke pluim voor Daniël Vandenberghe voor het ontwerp van het kastje en voor het klaarmaken van het vele materiaal.

 

En dan was het tijd voor onze grootste activiteit: het tweejaarlijkse kamp van donderdagavond 11 februari tot zondag 14 februari. De organisatoren (Bart,Eddy en Filip) hadden weer hun beste beentje voorgezet om een schitterend programma samen te stellen. Een kleine greep uit de activiteiten: bezoek aan een legkippenbedrijf, een kaasmakerij, een verwerkingsbedrijf voor nucleair afval. Dan ook nog een tocht met vespa’s, fietsen met e-bikes, wandelingen, … Ook alle lof voor het kookteam (Erna, Peter en Zan): het smaakte heerlijk.

Het wordt al uitkijken naar de volgende editie.

 

Over de avond “rug in beweging” komt iets in de gazette van volgende maand.

 

Bij de kaarters trok Johnny Gezelle deze keer het laken naar zich toe.

 

Wat staat komende maanden op het programma?

De maand maart wordt een genoegen voor onze smaakpapillen. Tijdens de laatste kookles van vrijdag 4 maart worden de partners ook uitgenodigd om mee te genieten van het klaargemaakte lekkers.

Op vrijdag 11 maart surfen we mee op een hype van het moment: we proeven een aantal gins met de aangepaste tonics.

 

Op woensdag 13 april is er een kookworkshop bij de bekende koekjesbakker Destrooper. Inschrijven is echter niet meer mogelijk, het is al volzet.

In de loop van deze maand is er een natuurtocht, de juiste datum wordt nog meegedeeld. En tenslotte op zondag 17april is er een familieuitstap.

Meer informatie over al deze activiteiten vind je op de folders in de Raak en op de website.

Varia.

Heuglijk nieuws: Senn is geboren, zoon van Dieter Bocquez en Lien Loosvelt, kleinzoon van bestuurslid Roland Bocquez en Martine Luca. Een dikke proficiat voor de ouders en grootouders.