Winkelwagentje

Aanmelden

KWB gazette december 2016

Jaargang 7 – nummer 4

Wat is al voorbij?

 

Op zondagmorgen 6 november kwamen 35 kinderen af naar de parochiezaal om met

20 000 legoblokken aan de slag te gaan. Daarnaast waren er ook een aantal gezelschapsspellen en volksspelen ter beschikking.

De inzamelactie “Een sint voor ieder kind” die we op hetzelfde moment organiseerden,leverde enorm veel speelgoed op, niet minder dan 3 tot de nok gevulde auto’s. Waarvoor hartelijk dank! 

Het ingezamelde werd verdeeld onder volgende organisaties: FMDO (overkoepelt en ondersteunt sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond). SDV (een onafhankelijke welzijnsorganisatie die projecten opzet met en voor etnisch-culturele minderheden met als doel een gelijkwaardig samenleven) en het inloopteam “de Viertorre” (deze organisatie richt zich op kansarme gezinnen met kinderen van 0 tot 3 jaar en naar kansarme zwangere vrouwen en hun eventuele partner).

Alle drie de organisaties waren uiterst tevreden met het ingebrachte speelgoed.

 

 

Wat staat komende maanden op het programma?

 

Het kerstboomteam heeft ondertussen niet stil gezeten. De vele lampjes werden al gecontroleerd. De ploeg onder leiding van Roland Bocquez zal op zaterdag 26 november de boompjes bij de kweker afhalen, wat later worden de stammen gefreesd om in de houders te passen en op zaterdag 3 december worden de kerstboompjes geplaatst.

Op vrijdag 16 december nodigen we jullie uit voor de whisky-avond. Zes verschillende whisky’s zullen de revue passeren, besproken en uiteraard geproefd worden. Een tip: kom te voet of met de fiets.

 

Op vrijdag 6 januari zetten we het nieuwe jaar in met de traditionele kerstboomverzameling. Samen met vrienden en kennissen klinken we op 2017 ondertussen genietend van een jenever, een glühwein, een kippenbilletje of ander lekkers.

 

Varia.

Zij die hun lidgeld nog niet betaald hebben mogen binnenkort hun wijkmeester op bezoek verwachten om het euvel te verhelpen.