Winkelwagentje

Aanmelden

KWB gazette september 2017

Jaargang 8 – nummer 1

“’t Is weer voorbij die mooie zomer” zong Gerard Cox indertijd (toen de dieren nog spraken). Maar het is ook de start voor een nieuw werkjaar. Ons programmaboekje staat weer vol met een waaier aan activiteiten. Oude bekende, die bijna elk jaar terugkeren en een aantal verrassende nieuwe.

Wat is al voorbij?

 

Op zaterdag 3 juni bezochten we met een 25-tal personen de hertenboerderij aan de Gistelsesteenweg. Een enthousiaste bedrijfsleidster vertelde ons dat ze zorg willen dragen voor het welzijn van de dieren (edelherten). Van de geslachte dieren wordt alles gebruikt, t.e.m. de beenderen die verkocht worden als hondensnoepjes. Na de uitleg volgde nog een proefmoment van enkele producten.

Voor de motortocht van zaterdag 10 juni kwamen maar enkelen opdagen, maar zij hebben wel een prachtige dag beleefd.

Op zaterdag 17 juni schreven zich 12 flandriens in voor de fietstocht naar de muur van Geraardsbergen, een mythische plek voor wielerfanaten. Daarboven geraken zonder af te stappen blijft een prestatie.

Het kerkplein stond in rep en roer op het einde van “Zandvoorde zingt”, de afsluiter op zaterdag 1 juli van de zomerstart (kijk maar even naar het filmpje op onze facebookpagina). Een dikke pluim voor alle 40 medewerkers, die instonden voor het welslagen van onze grootste activiteit.

Wat staat komende maanden op het programma?

 

De volleybalspelers bijten de spits af met hun etentje op vrijdag 15 september.

De zaterdag erop, 16 september is er de startavond  (klik hier voor de folder) waar bij een lekker etentje het voorbije en het komende werkjaar uit de doeken worden gedaan. Afsluiten doen we met een gezellig samenzijn.

Wie dacht dat we niet sportief zijn, heeft het verkeerd voor. Op zaterdag 23 september fietsen we onze 50 miles, een dagtocht aan een gezapig tempo, met op tijd en stond plaats voor een natje en een droogje. 

Ook het kookatelier schiet uit de startblokken en dit op vrijdag 29 september. De folder kan je hier downloaden.

 

In oktober is er tijdens het kermisweekend van 7 en 8 oktober ons mosselfestijn. De folder vind je hier.

En op zaterdag 21 oktober bezoeken we de Oesterput, de oesterkwekerij aan de Spuikom in Oostende.

Varia.

Droevig nieuws tijdens de vakantie overleed Roger Broidioi de vader van Henk en schoonvader van Katrien Vandenberghe.

De familie van Luc Matthijs rouwde om het verlies van zijn mama, Lisette Malstaf.

We bieden beide families ons medeleven aan.