Winkelwagentje

Aanmelden

KWB gazette november 2017

Jaargang 8 – nummer 3

Wat is al voorbij?

 

In oktober was er tijdens het kermisweekend van 7 en 8 oktober ons mosselfestijn. Zowel op zaterdagavond als zondagmiddag was iedereen uiterst tevreden over de aangeboden kwaliteit. Het feit dat er 30 inschrijvingen meer waren dan vorig jaar was voor ons een opsteker.

Op zaterdag 21 oktober bezochten we de Oesterput, de enige Belgische oesterkwekerij. Een enthousiaste gids vertelde ons van naaldje tot draadje hoe lang het duurt vooraleer de lekkernij (althans voor de meesten van ons) op ons bord komt. Eén ding zijn we zeker: de ”ostendaises “uit de spuikom zijn van een uitstekende kwaliteit. Een foto-impressie vind je op de website in ons fotoboek.

 

Wat staat komende maanden op het programma?

 

In november binden de hobbykoks opnieuw de schort voor. Zowel op 10 als op 24 november is er kookatelier. Gegarandeerd staat er weerom veel lekkers op het menu.

Op zondag(!) 26 november is er de stilaan traditionele spelvoormiddag met massa’s legoblokken en allerlei gezelschapsspelen. Die morgen verzamelen we ook speelgoed voor de minderbedeelden onder ons. Onder het motto “Een sint voor ieder kind” mag je speelgoed dat toch maar op zolder ligt te verkommeren, naar de parochiezaal brengen. Wij bezorgen het dan aan het centrum “De viertorre” in Oostende.

 

In de maand december plaatsen we op zaterdag 9 december de kerstboompjes. De folder voor de bestelling ervan zit in deze Raak.

In de periode 18 tot 24 december zetten we ons in voor het goede doel naar aanleiding van de “warmste week” van Studio Brussel. Opnieuw worden een aantal soepen klaargemaakt ten voordele van de MUG-helikopter van de vzw IMDH (Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening). Neem ook eens een kijkje op www.imdh.eu

Varia.

Blij nieuws: bestuurslid Eddy Blomme werd nog eens grootvader: Noah werd geboren, zoon van Tine.

Droevig nieuws: op 15 oktober overleed Georges Stubbe op de gezegende leeftijd van   91 jaar. We bieden de familie onze deelneming aan.

 

Voor zij die het vergaten: je kan je lidgeld van 30 EURO nog betalen door storting op rekeningnummer  BE23 1030 4772 6391 van KWB Zandvoorde tegen ten laatste 10 november. Heb je liever dat een wijkmeester langskomt? Geen probleem, je hoort nog van ons.