Winkelwagentje

Aanmelden

KWB gazette maart 2018

Jaargang 8 – nummer 7

 

Wat is al voorbij?
Op vrijdag 2 februari was er opnieuw kookatelier. Op het menu stond o.a. een mosselsoepje, tonijn, zeetongfilet en flan karamel. Een  foto-impressie is te vinden op onze website.

Op dinsdag 6 februari voelden 20 moedigen zich voor één keer wielergod ,op de piste in de Gentse Blaarmeersen..

Het kamp van vrijdag 16 februari tot en met zondag 18 februari had het mooie weer aan zijn kant. Zeventig deelnemers  genoten van een uiterst divers programma, smulden van de met veel zorg bereide maaltijden en vonden het jammer dat het zo snel voorbij was. Een dikke proficiat aan de initiatiefnemers en de kookploeg!.

De tweede les fotografie ging door op dinsdag 27 februari.

 

Wat staat komende maanden op het programma?
Op vrijdag 2 maart is er de laatste kookles van het werkjaar en wordt alles in gereedheid gebracht voor de kookfinale van zaterdag 3 maart. Schrijf je hiervoor zeker in, want onze koks zullen opnieuw hun beste beentje voorzetten om er een culinaire avond van te maken.

Op zondag 11 maart knopen we aan met een traditie: de jaarlijkse natuurtocht. Onder leiding van een heel ervaren gids gaan we naar het vernieuwde Zwin. Klik hier voor het inschrijvingsformulier. 

Vrijdag 23 maart is er tijd voor onze derde gin-tasting. Proeven van verrassende combinaties van gin, tonic en botanicals en dit vergezeld van passende hapjes.Inschrijven kan met de folder die je hier vindt.


Op zaterdag 14 april gaan we op verkenning in onze hoofdstad. Een “local” neemt ons mee naar minder gekende, maar toch mooie plekjes.

Op vrijdag 27 april maken we kennis met de Big Green Egg, een uiterst veelzijdig buitenkooktoestel. Het eivormige toestel is in de eerste plaats een superieure barbecue, waarin het vlees mals blijft en niet aanbrandt. Maar het leent zich ook voor het bakken, koken, roken en grillen van vlees, vis, groenten, brood.  

 

Varia.

Op 23 februari overleed Achilles Vandeabeele, vader van bestuurslid Bart. We bieden de familie onze deelneming aan.

Noteer nu al in je agenda: “zomerstart 2018”. Ons wijkfeest is op zaterdag 30 juni aan zijn vijfde editie toe. Verdere informatie in volgende nummers van de gazette.