Winkelwagentje

Aanmelden

KWB gazette april 2018

Jaargang 8 – nummer 8

 

Wat is al voorbij?

Op vrijdag 2 maart tijdens de laatste kookles van het werkjaar werd alles in gereedheid gebracht voor de kookfinale van zaterdag 3 maart.  Er werd gepeld, gesneden, gerold,   gebakken, geplukt, geproefd en gekeuveld dat het een lieve lust was.

Liters soep, honderden visrolletjes, 120 dessertjes werden gemaakt. Honderdtwintig personen schreven zich in voor de kookfinale. Van 19u tot na 23u werd er gesmikkeld, soms gesmakt, geproefd en geoordeeld over een keur aan gerechten. Proficiat aan Björn en zijn kookploeg om alles in goede banen te leiden en zoveel lekkers en moois op onze borden te toveren. Een foto-impressie staat binnenkort op de website.

 De gegidste natuurtocht in het vernieuwde Zwin van  zondag 11 maart ging door onder een aangenaam lentezonnetje. De eerste warmte zette de ooievaars aan tot allerlei activiteiten. Een heel goed gedocumenteerde gids vertelde er ons alles over. Maar ook over vleermuizen, wintertalingen, vermeend zeekraal en nog veel meer. Om tureluurs van  te worden. Sommigen konden er niet genoeg van krijgen en bleven na de gidsbeurt nog de hele namiddag in het natuurpark.

 Op vrijdag 23 maart ging de derde gin-tasting door.  Meer hierover in de gazette van volgende maand.

 

Wat staat komende maanden op het programma?


Op zaterdag 14 april is er de daguitstap naar Brussel. Benieuwd welke minder gekende pareltjes van de hoofdstad we zullen ontdekken.

 Op vrijdag 27 april maken we kennis met de Big Green Egg, een uiterst veelzijdig buitenkooktoestel.

De kookworkshop bij Destrooper die voorzien was voor woensdag 18 april gaat door een reorganisatie in het bedrijf, niet door.

 In mei staan 2 gekende activiteiten op het programma: de ontbijtactie voor moederdag op zondag 13 mei en de dagwandeling voorgevorderden van maandag 21 mei.

 

Varia.

We zijn nog op zoek naar helpende handen voor ons wijkfeest van zaterdag 30 juni. Wil je in de namiddag een handje komen toesteken, geef dan je naam op aan één van de wijkmeesters of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alvast bedankt.