Winkelwagentje

Aanmelden

KWB gazette november 2012

Wat is al voorbij?

De startavond van zaterdag 29 september was gezellig. De aankleding van de zaal bracht de Italiaanse sfeer, de pasta’ s waren in orde en de opdrachtjes zorgden voor de nodige ambiance. De dames gingen met de eer lopen en versloegen de heren met 114 tegen 97. Dit is wat men noemt een klinkende overwinning.

Op zondag 7 oktober was het paddenstoelen zoeken tijdens de natuurtocht. Met een heel bekwame gids van natuurpunt werden niet minder dan 30 soorten gespot. Zoals bekertjesmos,oranjegele trechtertje,krulzoom,judasoor,kaalkopje enzoverder…. Nadien genoten de 24 deelnemers van een lekker aperitiefje met bijpassend hapje.

Vrijdagavond 12 oktober startte het kookatelier. Voor de elfde keer binden onze hobbykoks de schort aan voor een paar avonden gezellig kokkerellen.

Een dag later konden enkelen van hen tonen wat ze in hun mars hebben bij het bereiden van de kilo’s mosselen voor het eetfestijn op kermiszaterdag 13 oktober. En lekker dat ze waren en … er was voldoende voor iedereen.

Na de tweede kaartavond staat Chantal Coudeville aan de leiding bij de dames en Gabriël Van Dycke bij de heren. De volledige stand vind je op de site onder de rubriek “onze activiteiten” onderdeel “kaarternieuws”.

De maand werd afgesloten met de daguitstap naar Dendermonde. Een fantastische gids bezorgde de deelnemers een prachtdag. Het bezoek aan het fort van Breendonk maakte grote indruk. Sommigen werden tot tranen toe bewogen bij het aanhoren van het vele leed door een oorlog veroorzaakt. De stadswandeling met de uitleg over de legende van het Ros Beiaard en het afsluitende bezoek aan de brouwerij Bosteels zorgden dan voor het nodige tegengewicht. En zeggen dat de Kwak en de Triple Karmeliet smaakten. Jammer dat er weinig volk mee was.

Wat staat deze en komende maand op het programma?

Op zaterdag 10 november kan je lekker griezelen op de spokentocht. Kinderen, neem je papa en mama mee op sleeptouw en laat ze maar eens goed schrikken. Voor de inschrijvingsfolder klik je hier.

Kaarten kan op 16 november en 21 december.

De wielerzesdaagse van Gent op vrijdag 23 november zal de liefhebbers weerom een avondje sport van de hoogste plank bezorgen. Dit keer met de verzekerde deelname van o.a. Iljo Keisse.

De kaas- en wijndegustatie van vrijdag 30 november brengt weerom lekkers op de plank en zal onze smaakpapillen strelen met vele smeuïge kazen en heerlijke wijnen.

Volgende maand worden op 8 december de kerstboompjes geplaatst. De folder vind je hier. En op 28 december bezoeken we een dierenkliniek.

Varia.

KALENDERWIJZIGING: het gps-spel van 23 februari wordt verplaatst naar zaterdag 2 maart.

Nog even eraan herinneren dat op zaterdag 27 april 2013 voor de eerste keer een plantenbeurs georganiseerd wordt. Als je wilt deelnemen, suggesties hebt,wilt mee organiseren stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We doen opnieuw een warme oproep voor volleybalspelers. We kunnen nog een aantal mensen gebruiken.